Bliv klædt på til at se, hvornår statsstøttereglerne kommer i spil, når kommuner arbejder sammen med private virksomheder eller foreninger.

Kommuner samarbejder ofte med private virksomheder eller foreninger. En aftale eller et samarbejde mellem parterne kan give den private part en fordel, der kan udgøre statsstøtte – også selvom kommunen ikke har haft intentioner om at yde støtte.

Meget statsstøtte kan gives lovligt, hvis du gør det rigtigt fra starten – men ellers kan der i værste fald være krav om, at den private aktør skal betale støtten tilbage.

Vi giver dig redskaberne til at identificere, hvornår der kan være tale om statsstøtte – og ikke mindst: Hvordan du kan håndtere støtten, så den kan gives lovligt.

Du får også indblik i processen for anmeldelse og håndtering af statsstøtte:

  • Statsstøttebegrebet
  • Reglerne for de minimis-støtte og gruppefritagelsesforordningen
  • Regler om tilbagesøgning – herunder gode råd til kontraktformuleringer.

Målgruppe

Alle, der beskæftiger sig med samarbejde mellem kommuner og private virksomheder samt foreninger. Er særligt relevant for jurister og beslutningstagere i kommuner og organisationer, som samarbejder med kommuner.

Kontakt

Arrangementskoordinator Michala Hedelund Jensen

Video og billeder

Vi gør opmærksom på, at der kan blive taget situationsbilleder og optaget video under arrangementet, som kan blive brugt i markedsføringsøjemed.

Covid-19

Retningslinjer for Hortens arrangementer

Oplægsholdere

Rikke Søgaard Berth

Partner

Marie Løvbjerg

Senioradvokat

Bo Juul Jensen

Advokat