Aquaporin har på få måneder tiltrukket trecifrede millioninvesteringer fra Danica Pension og nye kinesiske partnere. Horten har bistået cleantech-virksomheden med transaktionerne.

Pensionsselskabet Danica har den 29. januar 2015 investeret et trecifret millionbeløb i den danske cleantech-virksomhed Aquaporin, som har udviklet en teknologi, der gør det muligt at filtrere og rense urenheder fra vand, så det bliver til rent drikkevand.
 
I december 2014 indgik Aquaporin aftale med to kinesiske partnere, Heilongjiang Interchina Water Treatment og Poten Environment, som allerede opererer på det kinesiske marked for vandrensning. De har samlet investeret 19,5 mio. USD i Aquaporin fordelt på køb af eksisterende aktier og nytegning af aktier. Derudover etablerer de kinesiske investorer sammen med Aquaporin et joint venture, som skal udbrede Aquaporins renseteknologi i Kina.
 
”Samarbejdet med de kinesiske partnere var første skridt i retning af større produktion. Med investeringen fra Danica Pension har vi nu rigtig gode betingelser for at arbejde videre med projekter som afsaltning af havvand, husholdningsapplikationer, rensesystemer til fødevareindustrien og rumindustrien,” siger Søren Bjørn Hansen, bestyrelsesformand i Aquaporin og COO i M. Goldschmidt Capital A/S og fortsætter:
 
”Med stærke investorer som vores kinesiske partnere Interchina og Poten, Danica Pension og M. Goldschmidt Holding A/S i ryggen har Aquaporin den helt rette opbakning til at fokusere på at udvikle virksomheden yderligere med henblik på at indfri det enorme værdipotentiale, som virksomheden har inden for en kortere årrække.”
 
Aquaporin blev stiftet i 2005 og har i dag 36 ansatte. Horten har bistået Aquaporin med transaktionerne og været selskabets juridiske rådgiver siden etableringen.

kontakt

Jim Øksnebjerg

Partner