Det er sommer, der er stille på kontorerne, og du har måske lidt mere tid. Derfor har vi samlet de fem mest læste artikler fra Hortens website, så du kan blive opdateret på juraen, inden hverdagen vender tilbage.

I løbet af årets første halvdel har vi skrevet om alt fra den nye udbudslov til persondataforordningen, en overraskende dom fra Østre Landsret om en advokats ansættelsesforhold, aktindsigtssager og bestikkelse af offentligt ansatte.

Nye udbudsguides

Danmark har fået en ny udbudslov, et nyt forsyningsvirksomhedsdirektiv og nye tærskelværdier. Arbejdet med nye regler giver tit anledning til spørgsmål. Horten har derfor udarbejdet to guides – en til almindelige offentlige indkøb og en til indkøb til brug for forsyningsaktiviteter.
Guiderne giver dig et hurtigt overblik over rammerne for dit indkøb, herunder hvilke tærskelværdier og regelsæt der finder anvendelse for dit indkøb.

Se de nye udbudsguides

Den nye persondataforordning - tid til at komme ud af starthullerne

Den 14. april 2016 blev den nye persondataforordning endeligt vedtaget af Europa-Parlamentet sammen med resten af Databeskyttelsesreformpakken. Persondataforordningen, som træder i kraft i 2018, vil indebære en række ændringer for behandling af persondata og bl.a. et markant højere bødeniveau end i dag. Vi har beskrevet nogle af de væsentligste regler og konsekvenser af den nye forordning.
Læs artiklen
.

Advokat var ikke omfattet af funktionærloven

Østre Landsret kom højst overraskende frem til, at en advokat med titlen partner i et advokatfirma ikke var i en tjenestestilling og dermed ikke var omfattet af funktionærloven, ferieloven eller ansættelsesbevisloven. I den konkrete sag havde en "Salary Partner" i et advokatfirma valgt at opsige sin stilling i virksomheden, og i den forbindelse opstod der uenighed om karakteren af partnerens ansættelsesforhold.
Læs artiklen om dommen
.

Undgå at dine ansatte bliver mistænkt for bestikkelse

Med en dom for bestikkelse kan din virksomhed risikere at skulle vinke farvel til offentlige ordrer på grund af reglerne i udbudsloven. Horten har udarbejdet en guide til gavepolitik, som giver et godt overblik over, hvad offentligt ansatte må modtage af gaver.
Hent gavepolitikken her.

6 ting kommuner skal være opmærksomme på ved aktindsigtssager

Vi gennemgår 6 ting, som kommuner skal være opmærksomme på ved aktindsigtssager ud fra Statsforvaltningens udtalelser om en række konkrete sager.
Læs artiklen.

Fortsat god sommer!