Torsdag den 23. juni 2016 valgte den britiske befolkning at stemme Storbritannien ud af EU, hvilket vil medføre en række juridiske ændringer. Hos Horten holder vi et vågent øje med det politiske efterspil, og vi vil løbende holde dig opdateret på konsekvenserne af Brexit.

Resultatet af afstemningen vil ikke umiddelbart bevirke juridiske konsekvenser her og nu. Storbritannien er stadig medlem af EU, og nuværende regler og love er derfor stadig gældende, indtil Storbritannien formelt træder ud af unionen. En udtrædelse fra EU skal ske med to års varsel, og dette forventer man tidligst vil ske, når David Cameron træder af som Storbritanniens leder til oktober og en ny premiereminister er blevet valgt. I princippet kan der dog gå flere år, før varslet afgives.

Usikker fremtid

Ikke desto mindre er det en god idé at holde sig orienteret om udviklingen i Brexit. Ønsker Storbritannien at træde ud af EU, går landet en usikker fremtid i møde, hvor der skal forhandles samhandelsaftaler på plads med mere end 50 lande. Derudover skal landet have vedtaget en række helt nye love og regler på de områder, hvor der vil opstå et tomrum efter udtrædelsen af EU. Der er derfor god grund til at holde et vågent øje med de kommende forhandlinger, da resultatet af de nye samhandelsaftaler og love også vil få betydning for de danske virksomheder og brancher.

Hold dig orienteret hos Horten

Vores specialister hos Horten har stor international erfaring, og vil på www.horten.dk og i vores nyhedsbreve løbende guide dig igennem udviklingen i Storbritanniens farvel til EU og de juridiske konsekvenser, som det kommer til at medføre inden for alle brancher. Har du spørgsmål eller behov for rådgivning i den forbindelse, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt vores specialister for assistance:

Ansættelsesret: Jonas Enkegaard
Bank & Finansiering: Claus Bennetsen
EU, udbud og konkurrence: Andreas Christensen
Capital Markets: Thomas Francis Beckett
Forsikring og pension: Jacob Møller Dirksen
Fast ejendom og entreprise: Michael Neumann
IT & Telecom: Mads Nygaard Madsen
Life Science & Healthcare: Martin Dræbye Gantzhorn
Media & Entertainment: Nina Henningsen
Skat: Niclas Holst Sonne
Immaterialret og teknologi: Michael Goeskjær
M&A: Hans Christian Pape