På Horten Corporate Day 2016 den 16. marts fik de fremmødte erhvervsfolk en række markante danske og udenlandske eksperters bud på trends og muligheder for dansk erhvervsliv. Horten gentager succesen til næste år med Horten Corporate Day 2017.

Med oplæg fra så interessante virksomheder som Tryg, Lunar Way, Google og 3Shape fik de mange fremmødte erhvervsfolk blandt andet indblik i, hvordan Tryg arbejder med M&A som en vej til at skabe vækst i en konkurrencepræget branche. Carsten Buch Sivertsen, Head of M&A i Tryg, gjorde os klogere på, hvilke typer af M&A der skaber værdi – og hvad en køber bør være særlig opmærksom på.

Startup-virksomheden, Lunar Way, er i gang med at udfordre hele måden, vi traditionelt tænker bank på, og Lunar Way's CEO, Ken Villum Klausen, gav tilhørerne et underholdende oplæg om, hvordan den digitale generation "millenials" – dvs. unge født omkring årtusindskiftet – hellere vil en tur til tandlægen end at tale med en bankrådgiver. Millenials kommer til at udfordre de klassiske bankdyder, og det er deres behov, som Lunar Way henvender sig til med konceptet mobile banking.

Google's Director of Public Policy Iarla Flynn fortalte om virksomhedens mange banebrydende teknologiske udviklingsprojekter og gav også et indspark til debatten om, hvordan Danmark kan skabe vækst - bl.a. ved at SMV'er bliver langt bedre til anvende ny teknologi til e-commerce.

Flemming Thorup fra 3Shape fortalte den spændende væksthistorie om den højteknologiske virksomheds arbejde med innovation i produktionen af software og 3D scanningsteknologi – herunder om udvikling og produktion i Danmark og i udlandet.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen præsenterede sit perspektiv på, hvad der skal til for at skabe gode vilkår og rammer for vækst for de danske virksomheder og gav tilhørerne et indblik i, hvilke initiativer der er på vej fra regeringen, mens Tine Roed, direktør i Dansk Industri, fortalte om DI's mål for 2025 og erhvervsorganisationens anbefalinger til reformer.

kontakt

Lise Lotte Hjerrild

Partner