Hvert år udgiver Verdensbanken Doing Business-rapporten, der vurderer erhvervsklimaet på tværs af 189 lande verden over. Rapporten undersøger 11 forhold, der alle er væsentlige for etablering og drift af virksomhed. Partner Jim Øksnebjerg bidrager, på vegne af Horten, til rapporten med indsigt i investorbeskyttelse.

Jim Øksnebjerg har redegjort for den danske regulering af betydning for beskyttelsen af minoritetsinvestorer, herunder i børsnoterede selskaber, gennem de seneste syv år. Redegørelsen omfatter bl.a. spørgsmål om vedtagelsesmajoritet for forskellige typer generalforsamlingsbeslutninger, herunder beslutning om ændring af aktionærers rettigheder, minoritetsaktionærers indsigelsesret, habilitetsspørgsmål, maskeret udbytte samt ansvar for aktionærer og medlemmer af selskabets bestyrelse. 

Siden 2015 har Danmark været placeret i top fem over de samlet set letteste lande at etablere og drive virksomhed i – og siden 2016 i top tre. På området for beskyttelse af minoritetsinvestorer har Danmark siden 2015 været placeret som henholdsvis det 17., 20. og 19. bedst regulerede land.

kontakt

Jim Øksnebjerg

Partner