Den egentlige overtagelse af LM Wind Power er blevet gennemført den 20. april 2017 som følge af konkurrencemyndighedernes godkendelse i EU, USA, Kina og Brasilien.

General Electric indgik i oktober 2016 med Hortens bistand en betinget aftale med det Londonbaserede private equity-firma Doughty Hanson om købet af den danske producent og leverandør af vindmøllevinger til vindindustrien, LM Wind Power, for 1,5 mia. euro svarende til 11,2 mia. danske kroner. Efter en lang og kompliceret closing-proces er den betingede overtagelse nu blevet endelig.

Ved overtagelsen in-sourcer General Electric produktionen af vindmøllevinger og forbedrer mulighederne for at skabe yderligere ekspansion og vækst samt større værdi for virksomhedens onshore- og offshorekunder.

LM Wind Power er verdens største uafhængige producent af vindmøllevinger og har i dag over 6.500 ansatte i otte lande: USA, Canada, Kina, Indien, Brasilien, Spanien, Polen og Danmark.

Indfrielse af obligationer

I forbindelse med Generel Electrics overtagelse af LM Wind Power har LM Wind Power den 28. april 2017 indfriet alle selskabets OMX Nasdaq-noterede obligationer, i alt to serier af henholdsvis 130 mio. euro (ca. 970 mio. kr.) og 475 norske kroner (ca. 380 mio. kr.).

Horten har rådgivet General Electric i forbindelse med den endelige overtagelse af LM Wind Power samt indfrielsen af obligationer og lån.

kontakt

Jacob Kornerup

Partner (L)

Lars Lüneborg

Partner