Hver dag i løbet af december sætter afdelingen for offentlig ret fokus på en af årets vigtigste nyheder fra 2018 samt giver en opfølgning på, hvad der er sket siden sidst. Julekalenderen, som består af quizzer med løbende præmier, foregår i Hortens LinkedIn-gruppe med juridiske nyheder til kommuner. Skynd dig at melde dig ind i gruppen og vær med.

Se lågerne i julekalenderen herunder:

1. december 2018: Retningslinjer for gaver til offentlige ansatte

Det er ikke hyggeligt at starte december med en løftet pegefinger. Men det er værre at gå på juleferie med røde ører. Derfor er første låge i Hortens julekalender en reminder om reglerne om gaver til offentligt ansatte. Rammerne for at modtage julegaver fra gode samarbejdspartnere m.v. er meget snævre. I 2018 har domstolene taget stilling til nye, principielle sager omkring gaver til offentligt ansatte og reglerne om bestikkelse. Allerede i februar i år offentliggjorde Horten enkelte gode råd om, hvornår en offentlig ansat bør sige "nej, tak" til en gave.

2. december 2018: Adventsquiz

Få forskud på juleglæden med en ekstra julegave! I anledningen af 1. søndag i advent, udlodder vi en præmie til en heldig deltager, der svarer rigtigt på nedenstående spørgsmål. De rigtige svar er markeret med fed nedenfor:

Hvor mange medarbejdere er der i Horten?

 • 240
 • 280
 • 320

I hvilke byer har Horten kontor?

 • Aarhus og København
 • København
 • Aarhus, København og Holstebro


Hvor mange kommuner har Horten rådgivet inden for de seneste 3 år (2016-2018)?

 • 98
 • 75
 • 50

3. december 2018: Ledningsejer skal betale for prøvegravninger ved vejarbejde

Allerede i 3. låge gemmer der sig en nyhed om et noget nørdet (men spændende) emne: Ledningsret. Østre Landsret afgjorde i februar måned, at en ledningsejer skulle betale for prøvegravninger ved vejarbejde. Højesteret har efterfølgende stadfæstet dommen, hvilket du kan læse om her. I øvrigt holder Tue Trier Bing og Line Markert oplæg til dette års Vejforum nu på onsdag bl.a. om denne dom.

4. december 2018: Kommunernes samarbejde med socialøkonomiske virksomheder

Kommunernes samarbejde med socialøkonomiske virksomheder giver ofte anledning til tvivl om de retlige rammer. Du kan læse vores nyhed om emnet her, og i kommentarfeltet har jeg indsat links til Erhvervsstyrelsens vejledning for registrering som registreret socialøkonomisk virksomhed (juni 2018) og til det morgenkaffe-webinar, som Line Markert og Rikke Søgaard Berth holdt om socialøkonomiske virksomheder i marts 2018.

5. december: Afrapportering fra arbejdsgruppen om fair og lige konkurrence

Læs vores nyhed fra april om Delaftale om sikring af fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører. Afrapporteringen fra den arbejdsgruppe, der blev nedsat som opfølgning på den politiske delaftale om fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører, blev offentliggjort af regeringen i september – dog uden samlede anbefalinger.

6. december: Webinar om klimasikring

Bag dagens kalenderlåge finder du en dugfrisk genudsendelse af vores morgenkaffe-webinar fra i går, hvor Line Markert og Marie Bockhahn fortalte om klimasikring. Gik du glip af det? Se eller gense webinaret her.

7. december 2018: Havnelovsudvalgets rapport er offentliggjort

Julen nærmer sig med hastige skridt, og bag dagens låge finder du vores nyhed om Havnelovsudvalgets rapport om havneloven. Regeringen forventer at fremsætte et forslag til en ny havnelov i februar 2019. Lovforslaget forventes fremsat på baggrund af Havnelovsudvalgets rapport, der blev offentliggjort i maj.

Horten-lancerer-digital-udbudsplatform

Horten lancerede i juli en digital udbudsplatform, hvor udbudsprocessen kan gennemføres nemt og intuitivt på www.udbuddet.dk. Platformen gør det muligt at lave en 100 % elektronisk gennemførelse af alle udbudsprocesser. Tag fat i Andreas Christensen, hvis du vil vide mere om udbuddet.dk.

9. december 2018: Adventsquiz

Find spørgsmål og svar fra vores anden adventsquiz herunder:

Hvad gemte sig bag den første låge i julekalenderen?

 • En quiz
 • En nyhed fra 2018, der omhandlede udkast til den nye havnelov
 • Gode råd til offentligt ansatte

Bag lågen den 4. december gemte sig en nyhed om kommunernes samarbejde med socialøkonomiske virksomheder, men hvad er det sket, siden den nyhed blev offentliggjort?


 • Der er faldet en ny dom om emnet
 • Der er kommet en ny vejledning om emnet
 • Ikke noget

Hvad handlede webinaret om, der gemte sig bag lågen den 6. december?

 • Klimasikring
 • Byudvikling
 • Fair og lige konkurrence

kontakt

Rikke Søgaard Berth

Partner

Line Markert

Partner