Fyns otte kommuner har gennemført salget af de kommercielle aktiviteter i den fynske energikoncern, Nature Energy, efter 40 års kommunalt ejerskab. Salget af de kommercielle aktiviteter i Nature Energy (tidligere kendt som Naturgas Fyn) er sket til en værdi af 1,1 mia. kr. til et partnerskab mellem den danske pensionskoncern Sampension og de internationale kapitalfonde Pioneer Point Partners og Davidson Kempner.

Nature Energy driver allerede i dag fem biogasanlæg og er en af Europas største producenter af biogas til gasnettet. De nye ejere af Nature Energy har købt virksomheden med henblik på at foretage yderligere investeringer i biogasanlæg, der gør det muligt at erobre markeder uden for Danmark og at gøre virksomheden til en stor international aktør i forbindelse med den grønne omstilling af det europæiske gasnet.

Salget af de kommercielle aktiviteter markerer samtidig opdelingen af Nature Energy koncernen, der også ejer NGF Nature Energy Distribution A/S. NGF Nature Energy Distribution A/S ejer, overvåger og vedligeholder naturgasnettet på Fyn.

De otte kommuner har ligeledes indgået en aftale med Energinet om salg af NGF Nature Energy Distribution A/S, der forventes gennemført inden for et par måneder. Læs mere om handlen her: Nature Energys gasnet sælges til Energinet.

Horten har bistået med alle juridiske forhold i salgsprocessen.

kontakt

Søren Hornbæk Svendsen

Partner

Thomas Francis Beckett

Partner

Rikke Søgaard Berth

Partner