I sidste uge kunne man læse på bl.a. computerworld.dk , at hovedmanden i den omstridte Atea-sag, René Clausen, har besluttet, at han ikke ønsker at anke, mens to af de andre  dømte ønsker at få indbragt deres afgørelser for Højesteret.

Sagerne om Atea omhandlede forskellige ledende ansatte hos Københavns Kommune og DSB, der havde modtaget it-udstyr og andre dyre gaver, herunder iPhones og rejser fra virksomheden Atea A/S. Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, René Clausen, blev udpeget som hovedmanden i sagen og fik den strengeste straf på i alt to års ubetinget fængsel. Der faldt dom i ankesagen 12. juli 2019. Efter domsafsigelsen udtalte flere af de dømte, at de overvejede mulighederne for at søge om anketilladelse til Højesteret.

Nu har adskillige af de dømte i sagen udtalt sig om deres intentioner om at anke sagen.

To dømte accepterer straffen, mens to andre dømte forsøger at anke

Andro Vrlic, advokat for den udpegede hovedmand René Clausen, har på vegne af sin klient udtalt til Ritzau, at René Clausen ikke agter at søge om anketilladelse. Heller ikke tidligere koncernchef i Atea, Claus Holgersen vil søge om tilladelse til at anke, oplyser hans advokat Jakob Lund Poulsen. Det betyder, at landsrettens afgørelser står ved magt. Det er imidlertid ikke tilfældet for tidligere koncerndirektør i Atea, Peter Hillingsøe Trans samt en tidligere it-udviklingschef fra Region Sjælland, hvis advokater til Ritzau har oplyst, at de på vegne af deres klienter indgav ansøgning til Procesbevillingsnævnet i fredags, med det formål at anke deres idømte straffe. Sagens videre forløb afhænger nu af Procesbevillingsnævnet afgørelse.

Læs mere om Atea-sagen og reglerne om bestikkelse

Gavepolitik for virksomheder og offentlige myndigheder

Horten har udarbejdet en gavepolitik rettet mod henholdsvis private virksomheder og offentlige myndigheder. Politikken sætter bl.a. fokus på, hvilke gaver og goder ansatte hos offentlige myndigheder lovligt må tage imod.

Vi tilbyder at skræddersy politikken til modtageren, og der medfølger en vejledning, som kan udleveres til medarbejderne for at sikre det bedst mulige kendskab til regelsættet.

Læs mere om gavepolitik her: Har I en klar gavepolitik?


Kontakt

Andreas Christensen

Partner (H)