Lovgivningen er i hælene på den nye teknologi. Digitaliseringen af alle aspekter af erhvervslivet forandrer måden, vi driver forretning på. Kunstig intelligens revolutionerer samfundet og giver nye etiske dilemmaer. I webinarserien Horten Discover Tech undersøger partner Jens Grønkjær Pihl de juridiske udfordringer i krydsfeltet mellem teknologi og det kommercielle.

Kunstig intelligens er på kort tid vokset frem, ChatGPT og machine learning er på alles læber, og der er en tsunami af ny AI-regulering på vej fra EU, som danske virksomheder skal forholde sig til. Det kan få store konsekvenser for den kommercielle brug af kunstig intelligens og brugernes it-sikkerhed.

Den 13. juni får Jens Grønkjær Pihl besøg i studiet af adjunkt Andreas Møgelmose fra Aalborg Universitet, Institut for Arkitektur og medieteknologi. Andreas Møgelmose forsker bredt inden for AI og Computer Vision, som er et område af computervidenskaben, der fokuserer på at gøre det muligt for computere at identificere og forstå objekter og personer på billeder og i videoer.

Emnet er kunstig intelligens og den stadigt voksende liste over potentielle juridiske udfordringer ved den nye teknologi. For ofte er de påståede juridiske udfordringer slet ikke afprøvet konkret i den korrekte teknologiske kontekst. De er snarere baseret på juristernes forståelse af teknologien - og løsningerne er derfor afhængige af juristernes evne til at anvende juraen på en korrekt forståelse af teknologien.

Med de juridiske udfordringer ved kunstig intelligens som ramme afsøger Jens Grønkjær Pihl og Andreas Møgelmose, hvad kunstig intelligens egentlig er? Hvad kan teknologien og ikke mindst; hvad kan den ikke? Er de juridiske udfordringer reelle? Og hvordan kan de eventuelt håndteres?

Kommende datoer

15. august 2023
5. september 2023
3. oktober 2023

Målgruppe

Webinarserien er for alle, der beskæftiger sig med it og er nysgerrige på de juridiske udfordringer i krydsfeltet mellem teknologi og forretning.

Praktisk information

  • Vi afholder webinarserien via GoToWebinar. Vi sender en e-mail med et link til webinaret, når du tilmelder dig.
  • Du behøver kun at tilmelde dig én gang. Herefter får du en automatisk påmindelse med link og tidspunkt for de kommende webinarer. Bemærk at du via tilmeldingslinket tilmelder dig hele webinarserien.
  • Du kan til enhver tid framelde dig ved at klikke på afmeldingslinket i mails fra GoToWebinar.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på event@horten.dk.

I studiet

Andreas Møgelmose

Adjunkt, Aalborg Universitet