Erfaring og ekspertise inden for it og medier

Som full-service advokatfirma dækker Horten alle juridiske discipliner, men har en særlig force inden for krydsfeltet mellem medier, teknologi og immaterielle rettigheder. Således repræsenterer vi i dag nogle af de største globale teknologi- og medievirksomheder, herunder store it-virksomheder samt førende udbydere af radio, tv og online-spil, inden for en lang række forskellige specialer.

Vi har et gennemgribende kendskab til og forståelse for regulatoriske forhold samt et stærkt netværk til de relevante myndigheder, brancheforeninger og samarbejdspartnere. Vi satser målrettet på at udvide og udvikle vores rådgivning inden for sektorer, hvor reguleringen påvirker vores klienter, og vi bruger vores særlige ekspertise inden for regulerede områder til proaktivt at løse komplekse problemstillinger og tænke innovativt. 

Professionel rådgivning inden for it og medier

 • It-virksomheder

  It-branchen er kendetegnet ved en rivende udvikling. Konkurrencen er hård og præget af globaliseringstendenser. Med hele syv certificerede it-advokater har vi et af branchens stærkeste teams inden for it-ret, og vi tilbyder skræddersyet rådgivning til it-virksomheder inden for alle de juridiske emner, der er mest centrale for it-virksomheder, herunder:

  • Udarbejdelse og forhandling af it-kontrakter af enhver art, herunder outsourcingaftaler, systemanskaffelsesaftaler (også agile kontrakter), softwarelicensvilkår, forhandleraftaler mv.
  • Assistance vedrørende afgivelse af tilbud i forbindelse med it-udbud
  • Tvister om it-retssager, voldgift og mediation
  • Rådgivning om regulatoriske forhold, herunder persondataret
  • Ansættelsesret
  • Rådgivning om særlige retlige forhold vedrørende udenlandske medarbejdere
  • Selskabsret
 • Media & entertainment-branchen

  Media & entertainment-branchen er kendetegnet ved at være i rivende udvikling, og der opstår konstant nye problemstillinger. Samtidig er området præget af intensiv regulering. Virksomhederne har derfor brug for hurtige og præcise løsninger på komplekse problemstillinger samt forståelse for udviklingen.

  Hortens mange års erfaring og løbende juridiske rådgivning af nationale og internationale klienter inden for sektoren gør, at vi altid er helt opdateret på udviklingen og tendenser i branchen. 

  Vi kan derfor yde den bedste rådgivning inden for alle områder af media- og entertainment, herunder:

 • Spiludbydere

  Det danske spillemarked blev liberaliseret den 1. januar 2012, og siden er området for spilleret derfor vokset eksplosivt. Liberaliseringen har medført en øget regulering, og der opstår dagligt komplekse juridiske problemstillinger. Horten har været med i hele liberaliseringsprocessen og har derfor juridisk og kommerciel forståelse for alle typer af aktører i spillemarkedet. I kombination med vores indgående kendskab til lovgivningen er vi anerkendt som Danmarks førende advokatfirma inden for spilleret.

  Vi tilbyder rådgivning inden for alle aspekter af gaming-området, herunder:

  • Alle typer regulatoriske forhold, herunder spørgsmål i relation til lov om spilafgift
  • Ansøgning om tilladelse til at udbyde såvel online-casino som væddemål og spil med begrænset tilladelse samt efterfølgende opfyldelse af krav i tilladelserne
  • Regulering af hjemmesiderpersondataretbetalingstjenester, vilkår for spillere (T&Cs), bonussystemer, markedsføringskampagner, sponsoraftaler samt generelle spørgsmål i forhold til spillelovgivningen
  • Aftaler for og med white labels, affiliates, platformsleverandører og betalingsudbydere
  • Udarbejdelse af 1-årsrapporter
  • EU-retligeselskabsretlige og skatteretlige problemstillinger

It- og medier-teamet

Asger Heine Jensen

Partner (H)

Jakob Krag Nielsen

Partner

Lise Lotte Hjerrild

Partner

Thomas Francis Beckett

Partner

It's a super firm; they're service-minded and solution-oriented.

Chambers Europe, 2017

They are very pragmatic and have an excellent understanding of the media industry.

Chambers Europe, 2017