Lovforslaget om ændring af gældsinddrivelses- og skatteindberetningsloven blev fremsat 15. november og vil give kommunale forsyningsselskaber mulighed for at vælge privat inddrivelse af fordringer. Det indeholder kun enkelte ændringer i forhold til det oprindelige høringsudkast, herunder længere frister for meddelelse om, at en kommunal forsyning ønsker privat inddrivelse.

Lovforslagets hovedelement er stadig, at kommunale forsyningsselskaber får mulighed for at inddrive sine fordringer med hjælp fra private inkassatorer i stedet for restanceinddrivelsesmyndigheden, som i dag er den eneste mulighed kommunale forsyningsselskaber har for at inddrive deres fordringer.

Ifølge lovforslaget skal kommunale forsyningsselskaber meddele restanceinddrivelsesmyndigheden, hvis deres fordringer, som endnu ikke er overdraget til restanceinddrivelsesmyndigheden, skal overgå til privat inddrivelse. Til forskel fra høringsudkastet, er meddelelsesfristen udvidet, så det nu skal meddeles inden 1. juli 2020 og ikke 1. april 2019, som der oprindeligt var lagt op til. For nyetablerede forsyningsselskaber er meddelelsesfristen seks måneder fra, at selskabet har opnået retsevne.

Lovforslaget lægger fortsat op til, at ændringerne vil træde i kraft 1. januar 2020.

Vil du vide mere?

Kontakt

Line Markert

Partner (L)

Michael Gregersen

Partner

Tanja Lykke Stougaard

Partner