Erfaring og ekspertise i energi- og forsyningsret

Horten er dybt specialiseret inden for energi- og forsyningsret og blandt landets absolut førende rådgivere på området. Vi har stor erfaring med at navigere i spændingsfeltet mellem offentlig regulering og privat virksomhed og med at håndtere de komplekse forhold og processer, der ofte karakteriserer energi- og forsyningsområdet.

Derudover har vi et indgående kendskab til de forhold, der karakteriserer offentligt ejede selskaber i energi- og forsyningssektoren.

Vores specialister har et omfattende netværk i energi- og forsyningssektoren. Blandt andet har flere af vores advokater tidligere været ansat i de største energivirksomheder og i centraladministrationen, og vi er stærkt forankret i branchenetværk og andre faglige fora.

Vores ekspertise omfavner alle dele af energiværdikæden – fra produktion af olie, gas, el, vand og varme over transport og lagring og helt frem til forbrugeren af energien.

Læs mere om vores sektorkompetencer

Vores klienter

Vores klienter er private og offentligt ejede virksomheder inden for hele energiværdikæden. Vi rådgiver nogle af de største spillere i sektoren, både i Danmark og udlandet.

Inden for opstrømsområdet repræsenterer vi de største producenter af olie og gas i Nordsøen samt leverandører til E&P-området.

Når vi rådgiver inden for de øvrige forsyningsområder – herunder vand, spildevand, varme, affald, vind, biogas og naturgas – er vores klienter ofte de kommunalt ejede forsyningsselskaber, enten organiseret som aktieselskaber eller som § 60-fællesskaber. Herudover rådgiver vi privat- og andelsejede forsyningsselskaber. Vi har også stor erfaring som rådgiver for de kommuner, der ejer forsyningsselskaberne.

Professionel rådgivning i energi- og forsyningsret

 • Carbon Capture and Storage (CCS)
 • Power Purchase Agreements (PPA)
 • Affald og affaldsforbrænding
 • Biogas
 • El
 • Naturgas
 • Olie
 • Vandforsyning og spildevand
 • Varmeforsyning
 • Vindenergi
 • Anden vedvarende energi
 • Kommunalt bestyrelsesarbejde

Følg os på LinkedIn

Bliv en del af vores LinkedIn-grupper for:

Energi- og forsyningsteamet

Andreas Schønbeck

Partner

Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll

Partner (H)

Christian Tullberg

Partner (L)

Henriette Soja

Partner (H)

Klavs Gravesen

Partner (L)

Line Markert

Partner (L)

René Frisdahl Jensen

Partner (L)

Søren Hornbæk Svendsen

Partner

Eigil Worm

Senioradvokat (L)

Julie Brøndby Ørbeck

Advokat

Mads Herdichek Langfeldt

Advokat

Mads Peter Rosenius Olsen

Advokat

Renée van Naerssen

Advokat

Timmi Smed O'Brien

Advokat

Signe Eggert Bojesen-Koefoed

Advokatfuldmægtig

Horten is experienced and client-driven - truly first class.

Chambers, 2023

Horten has great capabilities within the energy space.

Chambers, 2023

Horten’s Energy team is one of the largest and most skilled teams in the field of law. The team is always available and willing to go the extra mile to find the best fit solution for any challenge we meet. The team is outstanding also by their ability to see and give strong advice on the political aspects of a complex case and to find new ways to bring the organisation through difficult challenges.

Legal 500, 2022

Go-to team for all energy-related work. Wide range of experience and have the capacity to advise on all aspects.

Legal 500, 2022