For Flemming Bastholm har insolvensretten altid været et område, der får mange forskellige kompetencer i spil. Som tidligere handelsøkonom har han både kunnet lide den forretningsmæssige del af jobbet og det menneskelige aspekt.

Flemming Bastholm åbnede sidste gang sin computer som partner i Rekonstruktion & Insolvens i Horten fredag den 30. juni. Der endte en lang karriere, hvor han gennem mange år har specialiseret sig i insolvens:

"Når man arbejder med en nødlidende forretning, skal man ikke blot have flair for tal og handel. Man skal selvfølgelig have styr på juraen, men man skal ikke glemme det menneskelige aspekt. Jeg har altid godt kunne lide alle de mange kompetencer, der er i spil i insolvensretten," siger Fremming Bastholm.

Det lå ikke helt i kortene, at Flemming Bastholm skulle være advokat. Faktisk startede han i slutningen af 70'erne med en international handelsuddannelse på Niels Brock i København. Men det studie viste sig hurtigt ikke at være helt nok, så han supplerede med jura. I 1985 kunne han kalde sig cand.jur. og i 1988 advokat.

Han fik sin første ansættelse i TVC, og kom senere til Abel & Skovgård Larsen, hvor han var partner i 14 år. I 2002 fik han møderet for Højesteret.

I 2014 blev han partner i Delacour, hvorefter han i 2018 blev partner i Horten og en af de fem grundlæggere af Hortens afdeling i Aarhus.

At give viden videre

Sideløbende med sin karriere som advokat har Flemming Bastholm nydt at undervise i konkurs- og insolvensret og international handelsret på Aarhus Universitet. For ham giver det stor mening at give sin viden videre til den unge generation.

"De unge i dag er dygtige, og de er meget ivrige efter at gøre alting godt og rigtigt. Måske lidt for meget somme tider. Man kan godt miste handlekraft, hvis man skal være helt sikkert på, at alt er perfekt. Vi var nok lidt mindre bange for at lave fejl, selvom det også er farligt at blive for skråsikker, så det er en balance at søge det rigtige resultat uden at blive handlingslammet. Men det er jo også svært at leve i en perfekthedskultur med stor konkurrence, " siger han.

Flemming Bastholm går på pension på samme tid som sin kone gennem alle årene. Sammen har de to børn og fire børnebørn. Den skal stå på tennis, ski, hus og sommerhus. Sammen med sin søn ejer han en del af en båd, så sejlads skal der også være tid til.

Horten siger mange tak til partner Flemming Bastholm og hans store betydning for afdelingen for Rekonstruktion & Insolvens. Han ønskes alt godt i sin nye tilværelse.

Kontakter

Jesper Boe Nordal

Head of Communications