Den nordiske infrastrukturfond Infranode har indgået aftale om at investere i to danske biogasanlæg ejet af Renegas A/S via køb af 49% af anlæggene "Thorsø" og "Foersom".

Investeringen er Infranodes første biogasinvestering og er samtidig starten på et samarbejde om at skabe en biogasplatform med Renegas A/S. Anlæggene producerer i øjeblikket op mod 160 GWh biogas årligt og Foersom er det første biogasanlæg i Danmark, der drives uafhængigt af statsstøtte. Med investeringen påtænkes en fordobling af anlæggenes kapacitet inden 2026.

Infranode er en infrastrukturfond med aktiviteter i norden, der investerer i energi, transport, digital og social infrastruktur. Infranode forvalter omkring 1,8 mia. euro, ca. 13,4 mia. kr., i kapitaltilsagn fra institutionelle investorer. Det gælder f.eks. norske Storebrand, svenske Folksam og KPA Pension samt finske Keva.

Renegas A/S er en dansk producent af biogas med stærke kompetencer indenfor certificeringer og bæredygtighedsopgørelser for biogas. Selskabet har særligt fokus på at levere konkrete CO2 reduktioner ved at gøre samfundet i stand til effektivt at indsamle CO2 og bruge det som et vitalt råstof i en fremtid uden fossil energi.

Horten har rådgivet Infranode i forbindelse med investeringen. Ansvarlig partner i teamet var Thomas Francis Beckett, som blev bistået af Marie Funch Lind og Timmi Smed O'Brien.

Læs mere her:

EnergiWatch

AgriWatch

Landbrugsavisen

Kontakt

Thomas Francis Beckett

Partner

René Frisdahl Jensen

Partner (L)

Marie Funch Lind

Director, advokat

Timmi Smed O'Brien

Advokat