Hvad skal man vide, hvis man som udenlandsk virksomhed ønsker at investere i danske ejendomme? Det spørgsmål kan man finde svar på i Chambers & Partners Global Practice Guides – Real Estate 2022, hvor Horten har bidraget med det danske kapitel.

Hvert år udpeger Chambers and Partners eksperter verden rundt til at bidrage med analyser til Chambers Global Practice Guides. Guiden fokuserer på de juridiske emner, der påvirker forretning og handel i 53 forskellige lande, og giver dermed in-house rådgivere og andre interesserede et unikt sammenligningsgrundlag på tværs af grænser.

Partner Michael Neumann og advokat Kenneth Steenbergs artikel i sektionen "Trends and Developments" er en analyse af de nyeste tendenser og udviklingen på det danske ejendomsmarked.

Det mest travle år på det danske ejendomsmarked

År 2021 var det travleste år nogensinde på det danske ejendomsmarked, men stigende renter og galopperende inflation forventes at få betydning for det danske ejendomsmarked i 2022 på trods af en fortsat meget stor aktivitet i markedet.

Markedets aktører forventer, at den høje inflation og de stigende renter, vi har set indtil videre, påvirker alle typer af investeringsejendomme. Aktiviteten på det danske ejendomsmarked er dog fortsat meget høj, og Michael Neumann og Kenneth Steenberg peger på, at udenlandske investorer stadig ser Danmark som et sikkert sted at investere.

Investeringerne flytter sig til en række nye vækstmarkeder i 2022 og som følge af en stadigt stigende klimabevidsthed, er der kommet mere fokus på energivenlige bygninger og brugen af bæredygtige byggematerialer i industrien.

COVID-19 på godt og ondt

COVID-19-pandemien har skabt et varigt behov for flere og mere moderne logistikejendomme, som er en medvirkende årsag til, at investeringsvolumen uden for de større byer er stadigt stigende. Det er karakteristisk for tiden under og efter COVID-19-pandemien at investere i logistik- og industrisektoren, bl.a. pga. manglende lagerplads.

Behovet for fleksible arbejdsmiljøer er også større end før COVID-19, hvilket har øget efterspørgslen på moderne faciliteter til brug for særligt teamwork og onlinemøder.

Også hotelbranchen har været ramt, særligt i hovedstaden, men generelt har hjælpepakkerne betydet, at antallet af konkurser ikke har været på det niveau, man frygtede i begyndelsen af krisen, og investorerne har generelt tillid til branchen.

Michael Neumann og Kenneth Steenberg påpeger, at de stigende priser på byggematerialer særligt påvirker udviklingsprojekter inden for det almene boligsegment, der i 2022 i høj grad er ramt af en opbremsning som en direkte konsekvens af de højere priser.

Hent en pdf af Real Estate 2022: Denmark - Trends & Developments

Chambers & Partners Global Practice Guides– Real Estate 2022: Denmark: Trends & Developments

Kontakt

Michael Neumann

Partner (H)

Kenneth Steenberg

Advokat