Horten har bistået et større konsortie af internationale og danske banker med refinansiering af TDC-koncernen.

Ved finansieringen adskilles finansieringen af henholdsvis infrastrukturvirksomheden TDC NET A/S og indholdsvirksomheden Nuuday A/S.

Finansieringen af TDC NET A/S sker ved en såkaldt Whole Business Securitisation. Det er første gang, at en sådan struktur er set i Danmark, og den indkapsler (ring-fencer) virksomhedens infrastrukturaktiver til sikring af långiverne. Det forventes, at den således opnåede risikoprofil for låntager vil være attraktiv på det internationale lånemarked.

Ved finansieringen af TDC NET A/S blev der rejst 3,3 mia. euro, som bl.a. skal bruges til at tilbagebetale den gæld, som blev rejst med bistand til bankerne fra Horten ved seneste refinansiering i 2018 i regi TDC A/S, der nu, efter omdannelsen til rent holdingselskab, hedder TDC Holding A/S.

Nuuday A/S har samtidig etableret en betydelig revolving credit facility hos et syndikat af internationale og danske banker, som Horten ligeledes har bistået.

Samlet er der tale om en af de største danske finansieringssager.

Hortens bistand til bankerne har været ledet af Partner Claus Bennetsen med bistand fra team Bank & Finansiering, ligesom Horten har rådgivet om de ikke-finansieringsretlige aspekter bl.a. IP/telecom, fast ejendom, insolvens og selskabsret.

Vi har samarbejdet med Linklaters og det amerikanske firma Millbank på engelsk ret.

Vil du vide mere?

Læs TDC's børsmeddelelse (en del af den eksisterende gæld er børsnoterede virksomhedsobligationer): TDC NET enters into new secured infrastructure financing to refinance existing TDC Group debt - 31. January 2022.

Kontakt

Claus Bennetsen

Partner