Horten har bistået med stiftelsen af Dai Fonden, der udfører aktiviteter relateret til blockchain og kryptovaluta.

Dai Fonden er stiftet af virksomheden bag det blockchainbaserede system MakerDAO.

MakerDAO faciliterer den virtuelle valuta Dai, der er en såkaldt "stablecoin" – en prisstabil virtuel valuta, hvis kurs er denomineret til den amerikanske dollar.

MakerDAO systemet er et åbent og autonomt blockchainsystem, der fungerer uafhængigt på blockchainen. Systemet udgør grundkernen i de forskellige "decentralized finance"-projekter, der udvikles over hele verden i denne tid, og har opnået flere trecifrede millioninvesteringer fra udenlandske venturefonde.

Det er hensigten, at systemet over tiden skal fungere decentralt. Som led heri er de immaterielle rettigheder, der er knyttet til MakerDAO systemet, overdraget til Dai Fonden.

Dai Fondens primære formål er at beskytte de immaterielle rettigheder, så de kan varetages i overensstemmelse med initiativtagernes grundtanker bag MakerDAO.

Horten har bistået med alle juridiske aspekter i forbindelse med stiftelsen af Dai Fonden. Advokat Payam Samarghandi er ydermere udpeget som bestyrelsesmedlem i Dai Fonden.

Få mere information om Dai fonden i dette blogindlæg: 'The Maker Foundation Transfers Trademarks and Software IP to Independent Dai Foundation'.