Den danske fintechvirksomhed Nord.Investments A/S (NORD) har modtaget endelig tilkendegivelse fra Finanstilsynet om, at den opfylder betingelserne for at opnå tilladelse som fondsmæglerselskab. Horten har assisteret Nord i hele processen.

NORD tilbyder en digital pensions- og investeringsløsning, hvor investorer kan investere individuelt ved hjælp af NORD's robotrådgiver. Robotrådgiveren anbefaler en skræddersyet portefølje af ETF'er til hver investor baseret på dennes personlige investeringsprofil (ETF står for Exchange Traded Fund – fonde, der kan handles på børsen, som var de et børsnoteret firma).

Fondsmæglertilladelsen

Med fondsmæglertilladelsen får NORD mulighed for at udbygge sine eksisterende løsninger samt udbyde nye løsninger til gavn for nuværende og fremtidige kunder. NORD får blandt andet mulighed for at foretage en løbende rebalancering af kundernes porteføljer. Dette er relevant, når kundens forhold eller behov ændrer sig og sikrer, at kundens portefølje til enhver tid matcher kundens individuelle profil.

Tilladelsen som fondsmæglerselskab letter også NORDs adgang til det europæiske marked, da NORD nu får mulighed for at passporte sin licens til andre EU-lande, hvilket understøtter NORDs vækstambitioner for fremtiden. NORD har hidtidig haft tilladelse som investeringsrådgiver hos Finanstilsynet.

Udstedelsen af tilladelsen som fondsmæglerselskab er betinget af visse formaliteter, som forventes opfyldt i løbet af uge 31, 2022. Horten har assisteret NORD igennem hele processen.

Læs mere her

NORD.investments A/S lander vigtig fondsmæglerlicens - åbner for internationalisering og udvikling af egen finansiel infrastruktur | Nord.investments A/S (ritzau.dk)

Robotrådgiver vil bruge ny fondsmæglerlicens som affyringsrampe (finanswatch.dk)

Kontakt

Lars Lüneborg

Partner

Morten Brun Winkelmann

Erhvervsjuridisk fuldmægtig