Horten er med på Folkemødet 16. – 19. juni. I år er vi vært for debatten "Advokatundersøgelser – mirakelkur eller spild af penge?" i Advokaternes Telt, og vi sidder med i panelet på Blockchain Scenen, når der skal diskuteres NFT'er og kryptovaluta. Læs her, hvad vores repræsentanter på Folkemødet 2022 ser frem til at opleve.

Rikke Søgaard Berth

Rikke er specialiseret i organiseringen af de kommunale opgaver og arbejder særligt med tværfaglige projekter, herunder advokatundersøgelser. Derudover har Rikke stået for Hortens rådgivning ifm. den danske Tour de France-start i Danmark.

“Jeg glæder mig sådan til at komme tilbage til Folkemødet, der jo er debatternes fest! Særligt ser jeg frem til den debat om advokatundersøgelser, som vi er vært for torsdag kl. 14:30 (Advokaternes Telt, B18), hvor vi har gode kræfter med i panelet. Advokatundersøgelser er omgærdet af mange rygter, og vi ser på, hvad den type undersøgelser egentlig kan bruges til. Derudover vil jeg prioritere at høre om konkurrenceudsættelse og om ledelse i det offentlige. Og selvsagt: At tale med en hel masse mennesker!”

Peter Istrup

Peter har omfattede erfaring som rådgiver inden for erhvervsretten, både som advokat og virksomhedsjurist. Han har netop udgivet en bog om smart contracts, der er baseret på hans ph.d.-afhandling om samme emne.

“Jeg ser virkelig frem til Folkemødet. Verden har nok aldrig flyttet sig hurtigere eller mere uforudsigeligt end den gør i dag. Særligt inden for energi og teknologi sker der rigtig meget. Ser derfor frem til at debattere blockchain, NFT'er mv. på Blockchain Scenen både fredag og lørdag, og til - på et generelt plan - at blive klogere gennem fællesskab og debatter med dygtige mennesker ”

Søren Hornbæk Svendsen

Søren er blandt Danmarks førende advokater inden for energi, infrastruktur og grøn omstilling. Han er formand for Den danske Klima- og Energiretsforening og har de seneste 20 år rådgivet klienter i spørgsmål om energi og infrastruktur og har derfor fulgt omstillingen tæt.

“Energiområdet har været under omstilling fra fossilt til grønt i en række år. Danmark har været i førerfeltet fra starten. Med den første vindmøllepark på havet, med intelligente elmålere hos alle slutbrugere fra 2021, med udvikling og kommercialisering af biogasteknologien, så biogas nu udgør 25% af al gassen i det danske gasnet, osv. osv. Vi har haft fart på – men omstillingen er accelereret voldsomt de seneste par år. Med Ruslands invasion af Ukraine endnu mere - drevet af et kraftigt ønske om uafhængighed af russisk gas.

For at lykkes med den kraftigt accelererede grønne omstilling skal der findes helt nye teknologier, som også skal udvikles og modnes på meget kort tid. Og hvor love og regler skal omstilles, tilpasses og opfindes. Det stiller helt nye krav til dialog og samarbejde mellem dem, der producerer, transporterer, sælger, finansierer, bruger, lovgiver og rådgiver om energi. Det er en dialog, som kommer til at dukke op i mange sammenhænge og fylde meget på Folkemødet. Det er en af de mest spændende dialoger i vores tid – og som jeg glæder mig meget til at deltage i også på Folkemødet!"

René Frisdahl Jensen

René er specialiseret i energi-og forsyningsret og har mere end 20 års erfaring inden for området. René har indgående brancheindsigt og kendskab til reguleringen på tværs af de forskellige forsyningssektorer.

“Energi, klima og grøn omstilling er fortsat allerøverst på samfundsdagsordenen, og derfor fylder disse temaer også i år rigtigt meget på Folkemødet. Jeg glæder mig til at deltage i en række af de mange spændende arrangementer om energi- og klimarelaterede emner og til at møde folk fra sektoren. Derover ser jeg frem til at skulle sidde i Advokatvagten i Advokaternes telt torsdag fra kl. 12 til 14, hvor folk kan komme og få hjælp til juridiske spørgsmål.

Birgitte Toxværd

Birgitte har arbejdet med databeskyttelsesret i snart 20 år og er en af landets mest erfarne rådgivere på feltet.

"Data – og ikke bare persondata – har længe været det nye sorte, og jeg glæder mig til at få et større samfundsperspektiv på de juridiske og kommercielle problematikker, som vi arbejder med til dagligt. Mit fokus på Folkemødet er på forskning, sundhedsdata, kunstig intelligens og IoT, og hvis jeg får muligheden, vil jeg gerne tale med politikerne om, hvordan de ved at lempe lovgivningen kan gøre det nemmere for forskerne at gøre brug af data og derved understøtte EU's vision om den digitale dataøkonomi. I forhold til de store tech-giganter glæder jeg mig særligt til at høre Margrethe Vestager tale mere om visionerne bag den kommende regulering af dem. Det er mit første Folkemøde, og jeg glæder mig til at tage del i festen og at møde så mange visionære og vidende mennesker samlet på ét sted."

Jens Grønkjær Sjølander Pihl

Jens er certificeret it-advokat med mere end 15 års erfaring fra både den offentlige og den private sektor. særligt fokus på nye teknologier som AI, IoT, Big Data, robotter og blockchain og de juridiske konsekvenser heraf.

"Udviklingen og brugen af teknologi har bestemt ikke stået stille, mens vi ventede på, at Folkemødet kom tilbage, som vi kender det. Lovgiver har desuden haft meget travlt med at regulere bl.a. nye teknologier, it-sikkerhed og brug af data. Jeg glæder mig derfor stort til at høre om de udfordringer, de nye teknologier som kunstig intelligens, IoT, blockchain og nye regulatoriske krav til sikkerhed skaber i praksis – og ikke mindst drøfte løsningerne. Det tegner til at blive endnu et fagligt spændende og – som altid - hyggeligt og sjovt Folkemøde.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Oplev Horten på Folkemødet

Advokatundersøgelser – mirakelkur eller spild af penge?

16. juni 2022 kl. 14.30 – 15.30
Advokaternes Telt

Advokatundersøgelser leder ofte til afskedigelser, erstatningssager og meget mere. Men hvornår er en advokatundersøgelse egentlig det rette greb – og hvad har en advokat ikke faglighed til at udtale sig om? Vi ser også på retssikkerheden for de personer, der bliver undersøgt eller bidrager til undersøgelsen – hvordan håndteres ønsker om fortrolighed fx, og skal de involverede høres om undersøgelsens udfald? Og ikke mindst tager vi fat på, hvordan får man som klient får mest værdi ud af en advokatundersøgelse. Mød bl.a. Roger Buch, Jesper Olsen, Rikke Søgaard Berth og Martin Flink.

NFT'er - Revolution eller scam?

17. juni 2022 17:00 - 18:00
Blockchain Scenen

Kunstnere sælger digitale værker for svimlende millionbeløb, sportsverdenen har igangsat en hel industri med digitale memorabilia som omdrejningspunkt, og i metaverses vokser handlen med virtuelle boliger, biler og beklædningsgenstande eksplosivt. Det hele skyldes den seneste store blockchain-opfindelse; NFT'er. Men hvad handler det egentlig om? Og bør man hoppe med på bølgen? Vi slutter debatten af med quizzen Blockchain eller Bluf, hvori vi udfordrer gæsterne på Blockchain Scenen til at dyste i den forunderlige verden af blockchainfænomener - nogle opdigtede, andre ægte. Kan publikum adskille blockchain fra bluf? Kan vores eksperter?
Mød bl.a. Nikolaj Sonne, Peter Istrup, Matthias Lundboe Nielsen og Ronnie Hansen.

Blockchains blakkede ry - skygger det for mulighederne?

18. juni 2022 15:30 - 16:15
Blockchain Scenen

En af de mest omdiskuterede egenskaber ved blockchain er muligheden for at foretage anonyme transaktioner med kryptovaluta. Anonymiteten er en central del af blockchains ideologiske udgangspunkt, og det er også en egenskab, der eksempelvis gør teknologien interessant for oprørs- og frihedsbevægelser i repressive regimer verden over. Men muligheden for anonymitet har samtidig givet kryptoverdenen et blakket ry som epicenter for hvidvask og anden økonomisk kriminalitet. I denne debat dykker vi ned i nuancerne af blockchains blakkede ry. Vi har inviteret Ronnie Hansen, jurist Peter Istrup og erhvervsmanden Lars Seier Christensen. Sidstnævnte står bag blockchain-platformen Concordium, der med sit ID-lag vil genetablere blockchainteknologiens troværdighed. Hvis du er blockchain-nybegynder, anbefaler vi, at du ser vores Blockchain Explainer, før du deltager i eventet. Scan Folkemødets største QR-kode ved Blockchain Scenen og brug 1 minut på at få den nødvendige viden.

Kontakt

Rikke Søgaard Berth

Partner

Søren Hornbæk Svendsen

Partner

René Frisdahl Jensen

Partner (L)