Københavns Kommune skal i sommeren 2021 være vært for både EM i herrefodbold (UEFA EURO 2020) og åbningsetapen i Tour de France, Grand Départ. Horten har rådgivet Københavns Kommune i den forbindelse. 

Den 17. marts 2020 meldte UEFA ud, at EM i herrefodbold 2020 udskydes til sommeren 2021 pga. Covid-19 krisen. Udmelding blev givet til de 12 europæiske værtsbyer, som EM er fordelt på i anledning af fodboldturneringens 60-års jubilæum.

Udmeldingen blev startskuddet til et intenst forløb med at undersøge Københavns Kommunes mulighed for at afholde de planlagte fire kampe under EM i herrefodbold i sommeren 2021, da kommunen allerede havde planlagt at lægge asfalt til åbningsetapen for Tour de France 2. juli 2021.

Det var i første omgang nødvendigt at få afklaret en række praktiske forhold, da der er ganske få dage fra den sidste EM-fodboldkamp holdes i Telia Parken til holdpræsentationen under Tour de France. Dernæst skulle der indgås aftale om fordelingen af rettigheder i forhold til synlighed, brug af byen mv.

Den 7. maj 2020 kunne Københavns Kommune glædeligvis melde klar til EM 2021.

Horten har rådgivet Københavns Kommune om de juridiske overlap mellem de to megasportsevents og har bistået med afsøgning af løsninger samt forhandlinger af erklæringer og aftaler med UEFA, DBU og A.S.O.

Horten er juridisk rådgiver for konsortiet bag dansk grand départ


Kontakt

Asger Heine Jensen

Partner (H)

Rikke Søgaard Berth

Partner

Emil Spurr Madsen

Partner (L)